Design som international strategi i byggebranchen

Design som strategi i byggebranchen

Permasteelisa Group er en verdensomspændende virksomhed, der udvikler facadebeklædninger til nogle af verdens mest ikoniske bygninger. For at øge virksomhedens markedsandel besluttede ledelsen at få udviklet et program, der sætter fokus på ”design-evnen” i virksomheden.

Permasteelisa leverer byggeprojektledelse og tekniske kompetencer til nogle af de største byggerier i verden. For at kunne levere effektivt og bæredygtigt design erkendte Permasteelisa et behov for en fælles forståelse for, hvad design er – og hvad virksomhedens design-ledere skal kunne. 

Derfor udviklede vi et program, som kunne definere virksomhedens “design-evne” generelt.

Men man ønskede også at arbejde med de individuelle egenskaber hos designere og deres ledere. Ønsket om at skærpe designprofilen handlede derfor ikke kun om at blive bedre til at forholde sig til æstetik, form og funktion. Man ville have design-lederne til at tænke hele værdikæden igennem, så indkøb, produktion og installationsprocesser blev en del af designprocessen.

Vi opbyggede derfor et uddannelsesmodul som kunne opgradere deltagere fra hele verden. Designlederne blev udfordret indenfor kreativitet og design, men de blev også introduceret til nye måder at lede, kommunikere og samarbejde på. 

Programmet blev udført i samarbejde med innovationskonsulent Martin Andersen, Park, NL.

Marc Zobec, Group Technical Director fortæller:

Resultatet af dette program har givet os mulighed for at forme en helt ny strategi og en leder-funktion på tværs af de forskellige destinationer. Den kan sikre, at vi vækster ved at udvise lederskab og individuel passion. Og den gør os i stand til at udvikle innovative og distinkte løsninger til markedet, som er sikret kvalitet gennem hele processen.

──────────────

I wish to thank you for the efforts you have made in this design-ability training. I have had the pleasure of participating in each of the workshops and sessions and it has been an incredibly enlightening experience for me. 

One thing that I have greatly come to understand is that Permasteelisa understand a great deal about projects, engineering, construction, manufacturing processes as well as detailing……BUT what has become most apparent though is that design is more than a tangible process. Having been able to see the work undertaken by you and DSK and how learning is done in design, it is apparent that design much more and as much if not more psychological than technical; finding ways of promoting creative thinking and methods of inspiring people to do this. It became rapidly apparent how little Permasteelisa knows about design in this sense.  

That being said, I must say that I have seen an incredible growth in all the candidates and great potential. It was also inspiring for me to see some of the tools you have taught over the past year are being applied; mostly out of it becoming a habit rather than an imposed activity. In other words we are doing these tools without even realizing it.

– Marc Zobec, Group Technical Dierctor, Permasteelisa SPA

──────────────

“Thanks a lot for the recent period. I’ve been challenged a lot and learnt a lot. I much appreciate the effort of Permasteelisa and in particular Mette and Marc. And also the other ‘students / participants’ for their participation. Was a great experience!”

Hans Jansen, Tender Design Leader Scheldebouw B.V.

──────────────

mm@56nb.dk
+45 4111132